The Viona Sour
Peppery Apple Blossem


Recept Peppery Apple blossem
• 37,5 ml Viona
• 37,5 ml Apple cordial*
• 12,5 ml Verse limoensap
• 2 Dash Elderflower likeur
• Ijsblokjes
• 75ml Ginger ale
• Garnering: Appelwaaier of eetbare bloemen.
Hoe maakt je de peppery apple blossem:
1. Vul een tumblerglas met ijsblokjes.
2. Doe de Viona, apple cordial, limoensap en Elderflower likeur in het glas.
3. Roer alles goed door, hierdoor komen de smaken naar elkaar.
4. Top het drankje af met 75ml ginger ale.
5. Garneer met een appelwaaier of eetbare bloemen.
Recept Apple cordial.
1. Doe 250gr suiker, 125ml water, 1 appel en 10 peperkorrels in de pan.
2. Voeg een theelepel citroenzuurpoeder toe
3. Roer tot de suiker is opgelost
4. Laat het geheel een aantal uur trekken.
5. Haal het dan door een fijne zeef. En de apple cordial is klaar.
6. De cordial is ongeveer 1,5 maand houdbaar.
Recept The Viona Sour
• 37,5ml Viona
• 25ml Verse limoensap
• 25ml Honey siroop
• 10ml Italian biRer (Aperol / Campari)
• 1 Eiwit
• 30ml Grapefruit soda
• Garnering: Gedroogde sinaasappel of grapefruit en eetbare bloemen.
Hoe maakt je The Viona Sour:
1. Vul een shaker met ijsblokjes.
2. Doe de Viona, Honingsiroop, limoensap en italian biRer, eiwit in de shaker
3. Sluit de shaker en shake alles voor 15 seconden.
4. Open de shaker, kijk of er voldoende schuim in de shaker zit.
a. Is er genoeg schuim schenk de cocktail zonder ijs in een coupeglas.
b. Is er niet voldoende schuim, shake nog een keer zonder ijs. En schenk
hem dan in.
5. Top het drankje af met 30ml grapefruit soda
6. Garneer met een gedroogde sinasappelschijf en eetbare bloemen.
Recept Honingsiroop
1. Doe 250gr Honing, 125ml water in de pan.
2. Roer tot de honing is opgelost
3. Haal het dan door een fijne zeef. En de honingsiroop is klaar.
4. De honingsiroop is ongeveer 1,5 maand houdbaar.